Ένα βαθύ φοινικόδασος με περισσότερους από 5000 φοίνικες, αμμόλοφους και λευκή αμμώδη ακτή, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις στην παραλία του Βαι, στην Ελλάδα. Εμείς ετοιμάσαμε μια λίστα για εσάς.

Είναι μόλις 93km μακριά από τον Άγιο Νικόλαο, από την Σητεία είναι μισή ώρα μακριά με το λεωφορείο, και από το ηράκλειο είναι 3 ώρες. Η παραλία του Βάι είναι πιο κοντά από όσο φαντάζεστε, έχει εύκολη πρόσβαση. Στην περιοχή μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία με δραστηριότητες και για τα παιδία.

1. Κολυμπήστε

Η παραλία του Βάι, είναι εκεί όπου όλοι οι επεισκέπτες από όλο τον κόσμο μπορούν να κολυμπήσουν, να κάνουν ηλιοθεραπεία και γενικότερα να χαλαρώνουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Στην δεύτερη παραλία δίπλα στο Βάι, ονομαζομενη ως Ψιλή Άμμος το μαγιό δεν είναι υποχρεωτικό. Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να βουτούν στο νερό γυμνοί.

2. Θαλάσσια Σπορ

Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε κανό ή θαλάσσιο ποδήλατο και να εξερευνήσετε τον βυθό του Βαι στην Ελλάδα. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μια στάση κοντά στην αρχαία πόλη της Ιτάνου, εκεί όπου μπορείτε να δείτε την βυθισμένη πόλη. Απλά αποφασίστε τον ρυθμό και το είδος του σπορ γιατί τα παιδιά μπορεί να κουραστούν εύκολα κάνοντας κανό. Καντε αρκετές στάσεις κατά την διάρκεια την διαδρομής.

3. Πεζοπορία

Βόρεια του Βάι, υπάρχει ένα εύκολο πεζοπορικό μονοπάτι που συνδέει το Βαι με την παραλία της Ερημούπολης, δεν είναι ιδιαίτερα απότομο και έχει υπέροχη θέα . Το μονοπάτι είναι περίπου 2km με αρκετά μέρη όπου μπορείτε να κάνετε μια βουτιά αν θέλετε.

4. Τρώγοντας τοπικά

Σας τελείωσαν τα τρόφιμα και χρειάζεστε ανεφοδιασμό? Το εστιατόριο και η καφετέρια στο Βάι σερβίρουν ελαφριά γεύματα και παραδοσιακά πιάτα.

5. Σημείο θέασης

Στην κορυφή του λόφου, θα μπορείτε να δείτε την θέα των 5000 φοινικόδεντρων. Στο σημείο αυτό υπάρχει ένα παγκάκι όπου μπορείτε να απολαύσετε την θέα, καθώς επίσης μπορείτε να δείτε από ψηλά τους surfer και τον κόσμο να κολυμπάει.

Για να έρθετε εδώ

Με το Λεωφορειο: Η συγκεκριμένη γραμμή έχει δρομολόγια από τις 8π.μ. εως τις 4μ.μ.

Με το αυτοκίνητο: Η παραλία του Βάι έχει αρκετό χώρο για να σταθμεύσετε το αυτοκίνητο σας.