Σητεία

Σητεία, Κρήτη

Η Σητεία είναι ένας ελκυστικός προορισμός όλο το χρόνο, σε απόσταση μικρότερη των 70 χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου, γνωστή ως την πόλη-πέρασμα προς το φοινικόδασος Βάι.

 
 
 
 
 
 
H ευρύτερη περιοχή της Σητείας, κατακλύζεται από μια μεγάλη γκάμα παραλιών, αρχαιολογικών χώρων, παραθαλάσσιων εστιατορίων και καφέ, καθώς και μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το ετήσιο Μεσογειακό φεστιβάλ, για να προσελκύσει τους ταξιδιώτες που αναζητούν πολιτιστικές εμπειρίες. Θα μπείτε σίγουρα στο πειρασμό να συμμετέχετε στις υπαίθριες δραστηριότητες της περιοχής, όπως πεζοπορίες φιλικές προς τα παιδιά, σανιδοκωπηλασία και windsurfing.

Χάρτης

Πως θα μας βρείτε

Από το λιμάνι της Σητείας, θα εντοπίσετε αμέσως το επιβλητικό φρούριο της Καζάρμας, το οποίο χρονολογείται τον 13ο αιώνα. Είναι ένα ιδανικό σημείο από όπου μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης. Το Porto Kaza βρίσκεται χτισμένο κοντά στο φρούριο της Καζάρμας και στην παλιά βενετσιάνικη γειτονιά της Σητείας, δίνοντας την αίσθηση μιας παραθαλάσσιας κατοικίας μια ανάσα μακριά από το κέντρο της πόλης.