Σητεία

Σητεία, Κρήτη

Η Σητεία είναι ένας ελκυστικός προορισμός όλο το χρόνο, σε απόσταση μικρότερη των 70 χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου, γνωστή ως την πόλη-πέρασμα προς το φοινικόδασος Βάι.

Από το λιμάνι της Σητείας, θα εντοπίσετε αμέσως το επιβλητικό φρούριο της Καζάρμας, το οποίο χρονολογείται τον 13ο αιώνα. Είναι ένα ιδανικό σημείο από όπου μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης. Το Porto Kaza βρίσκεται χτισμένο κοντά στο φρούριο της Καζάρμας και στην παλιά βενετσιάνικη γειτονιά της Σητείας, δίνοντας την αίσθηση μιας παραθαλάσσιας κατοικίας μια ανάσα μακριά από το κέντρο της πόλης.

 

H ευρύτερη περιοχή της Σητείας, κατακλύζεται από μια μεγάλη γκάμα παραλιών, αρχαιολογικών χώρων, παραθαλάσσιων εστιατορίων και καφέ, καθώς και μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το ετήσιο Μεσογειακό φεστιβάλ, για να προσελκύσει τους ταξιδιώτες που αναζητούν πολιτιστικές εμπειρίες. Θα μπείτε σίγουρα στο πειρασμό να συμμετέχετε στις υπαίθριες δραστηριότητες της περιοχής, όπως πεζοπορίες φιλικές προς τα παιδιά, σανιδοκωπηλασία και windsurfing.

Χάρτης

Πως θα μας βρείτε

  ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΗΤΕΙΑΣ Με το αυτοκίνητο ή τα πόδια Καθώς πλησιάζετε τον κυκλικό κόμβο με τους φοίνικες (πλατεία Σητείας), πάρτε την έξοδο μέσω της οδού Καπετάν Σήφη. Στρίψτε δεξιά στην οδό Β. Κορνάρου. και συνεχίστε ευθεία στην οδό Εμμανουήλ Ρουσελάκη. Στα 150 μέτρα μετά τη διασταύρωση (Νάτο Ταβέρνα) στρίψτε αριστερά στην οδό Βαβελόν. Συνεχίστε ευθεία. Όταν ο δρόμος δεν συνεχίζει πλέον ευθεία, στρίψτε αριστερά προς το Φρούριο Kazarma. Ακολουθήστε το δρόμο μέχρι το τέλος. Όταν ο δρόμος δεν συνεχίζει πλέον ευθεία, στρίψτε αριστερά και πάλι αριστερά. Θα βρείτε Porto Kaza αμέσως μετά από 150 μ   ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ (Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Ηράκλειο) Οδηγήστε προς τη Σητεία στον εθνικό δρόμο E-75. Πλησιάζοντας στη Σητεία παίρνετε την πρώτη έξοδο (προς το αεροδρόμιο) προς την πόλη Συνεχίστε ευθεία περιφερειακη οδό αεροδρομίου Σητείας, 2 χλμ. μετά το αεροδρόμιο (πριν φτάσετε στο λιμάνι της Σητείας) στο δεξί σας χέρι υπάρχει μια πινακίδα "Porto Kaza" Στρίψτε δεξιά προς το Φρούριο Kazarma. Στο σταυροδρόμι, στρίψτε δεξιά. Ακολουθήστε το δρόμο μέχρι το τέλος. Όταν ο δρόμος δεν συνεχίζει πλέον ευθεία, στρίψτε αριστερά και πάλι αριστερά. Θα βρείτε Porto Kaza μετά από 150 μ. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τον χάρτη ως αναφορά.