Το πανέμορφο νησί της Κρήτης έχει κατά μήκος αμμώδεις παραλίες με πεντακάθαρα νερά που κλέβουν τις εντυπώσεις. Η δυτική ακτή της Κρήτης επηρεάζεται από τους δυνατούς ανέμους των Μελτεμιών όπως και οι περισσότερες παραλίες του Αιγαίου, που κάνει το κολύμπι επικίνδυνο όταν φυσάει. Ωστόσο, η ανατολική ακτή είναι πιο προστατευμένη, οπότε ένα μελτέμι δεν είναι αρκετό για να σας εμποδίσει να πάτε θάλασσα. Αποδράστε από το πλήθος, ανακαλύψτε απομονωμένους κολπίσκους ή πλήρως οργανωμένες παραλίες και απολαύστε το δροσερό καλοκαιρινό αγέρι. Κάπως έτσι η Σητεία βρίσκεται ανάμεσα στους χαλαρούς εναλλακτικούς προορισμούς της Κρήτης.

Οι πιο φιλικές παραλίες για οικογένειες κοντά στη Σητεία είναι η Χιώνα και ο Κουρεμένος. Η ψιλή άμμος και τα εστιατόρια στην ακρογιαλιά τις κάνουν από τους πιο ασφαλής και βολικούς προορισμούς για οικογένειες.

Αν ψάχνετε μια πιο κοσμοπολίτικη παραλία, τότε το Βάι και ο Μακρή Γιαλός είναι αυτό που αναζητάτε. Η παραλία Βάι απέχει μόλις 20 λεπτά από τη Σητεία και αποτελεί ένα πολύ δημοφιλή προορισμό όχι μόνο λόγω των Φοινικόδεντρων, αλλά και των θαλάσσιων σπορ. Μια ακόμη πλήρως οργανωμένη παραλία είναι αυτή του Μακρή Γιαλού με ρηχά νερά για ξέγνοιαστές οικογενειακές στιγμές, έντονη νυχτερινή ζωή και πολλά εστιατόριa. Αντίθετα, όσοι αποζητούν τη ησυχία και την ιδιωτικότητα η παραλία της Μαριδάτης είναι η απόλυτη επιλογή, ένας γαλήνιο κολπίσκο λίγο δυσπρόσιτος αφού για να φτάσετε θα χρειαστεί να οδηγήσετε 10 λεπτά σε έναν αγροτικό δρόμο.

Οι σέρφερ θα βρουν τον δικό τους παράδεισο στις θυελλώδεις ακτές του Κουρεμένου, του Ξερόκαμπου και της Τέντας, ιδανικές για wind ή kite surfing. Η ενοικίαση εξοπλισμού είναι εφικτή, καθώς και η εκμάθηση surfing από επαγγελματίες εκπαιδευτές.

Ωστόσο δεν ανήκει κάθε παραλία της ευρύτερης περιοχής της Σητείας σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Υπάρχουν παραλίες τόσο εκπληκτικές και μοναδικές που πρέπει να αναφερθούν ξεχωριστά όπως, η γραφική παραλία της Ερημούπολης. Βρίσκεται δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πόλης Ιτάνου και προσθέτει μια μυστηριώδη γοητεία στο τοπίο.

Μια απόδραση στη Σητεία θα σας γεμίσει. Ανεξάρτητα από το ποιες παραλίες προτιμάτε, αμμώδεις, θυελλώδεις ή οργανωμένες, στην περιοχή της Σητείας είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε την παραλία που μιλάει στην καρδιά σας!